**  Tekenles in Friesland: in een cursus van 6 lessen leren tekenen, dat kan echt !

Om de kunst van het tekenen echt in de vingers te krijgen, hoef je maar 6 lessen bij mij te volgen en dan ken je de geheimen van de tekenkunst. Daarvoor is geen tekentalent of tekenervaring nodig, enkel het verlangen om de wereld om je heen met potlood op papier te verbeelden. 
Zien en de Kunst van het Tekenen is een unieke methode, waarin ik mijn eigen tekenervaring heb gecombineerd met de wetenschappelijke studie van dr. Betty Edwards en de filosofie van kunstenaar Frederick Franck.

**  Wat is het geheim van de kunst van het tekenen?

Leren tekenen is in werkelijkheid een kwestie van leren waarnemen, leren zien. Dat is het geheim van de kunstenaar: de Kunst van het Zien. Een kunstenaar tekent allereerst met de ogen.
Met het tekenen neem ik je mee op een ontdekkingsreis, waarin je met gerichte oefeningen leert tekenen naar de werkelijkheid, met als belangrijkste gereedschap je ogen, je toegewijde aandacht, potlood en papier. Ook ga je met andere ogen kijken naar het werk van grote kunstenaars en luisteren naar hun inspirerende woorden over dat wonderlijke proces van creativiteit.
Ik help je bij het ontwikkelen van je vermogen om te zien, zodat je de wereld om je heen kunt tekenen: een bloem, een takje, een blad, we tekenen naar de natuur.

In de stilte van het tekenen ervaar je hoe je creativiteit van binnenuit bevrijd wordt en tot volle bloei komt: niet alleen in het tekenen, maar in heel je leven. Dat is het byzondere van deze manier van Zien-Tekenen, of ook wel Zen-tekenen genoemd: het brengt je in contact met een diep gevoel van innerlijke vrede.
Zo vind je in het meditatieve tekenproces een tijdloze rust en vreugde, wat een verrijking is van je leven.

In het Gastenboek kun je inspirerende ervaringen lezen van mensen die bij mij in Friesland een tekencursus gedaan hebben. 
Wil je meer weten over waar ik mee bezig ben, lees dan eens mijn filosofische en tegendraadse bespiegelingen in mijn blog
Vind je dat boeiend en wil je graag contact houden, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief (geen zorgen, uitschrijven is net zo makkelijk als inschrijven).

**  Nieuwe tekencursussen in Boornbergum (bij Drachten)

De tekencursussen die voor maart en april 2020 stonden gepland zijn afgelast wegens de maatregelen rondom het corona virus; we proberen een oplossing te vinden om deze tekenlessen nog samen af te ronden. Maar de geplande nieuwe tekencursussen voor oktober/november 2020 gaan niet door. Voorlopig organiseer ik geen nieuwe tekencursussen, zolang het corona virus nog rondwaart.

**  Wil je met een groepje in je eigen vertrouwde omgeving leren tekenen, dat kan

Ben je met een groep van 5 tot 8 mensen, hebben jullie een rustige ruimte met een grote stevige tafel en goed licht, dan kom ik graag naar jullie toe. Wonen julie in Friesland, dan kunnen we een cursus van 6 lessen van 2 1/2 uur organiseren. Het tarief daarvoor is 165 euro per persoon, plus een reiskosten vergoeding voor mijn kilometers.
Je kunt mij een mail sturen via de contact-button of me bellen: 06-81134419.
Ook hiervoor geldt: zolang het coronavirus nog rondwaart, geef ik geen tekencursussen.

Wil je meer weten over waar ik verder mee bezig ben, kijk dan eens op mijn website als DierenLuisteraar